– Föreställ dig det här: En man, med total kontroll över miljarder människors stulna personuppgifter. Alla deras hemligheter, deras liv, deras framtid. Jag har Spectre att tacka för allt. Spectre har visat mig att den som kontrollerar all data kontrollerar framtiden.

Så säger ”Mark Zuckerberg” i en video som har delats på Instagram och har tagits fram med en ”deepfake”-algoritm utvecklad av reklambyrån Canny med inspiration från forskning vid University of Washington och Stanford University.

Instagram säger till The Next Web att företaget inte kommer radera den delade videon, men att de fristående faktakontrollanter företaget anlitar kan komma att flagga den som fejk och då kommer den filtreras bort från rekommenderade inlägg precis som annat fejkinnehåll.

Canny har tidigare använt sin algoritm för att bland annat göra en deepfake-video där ”Kim Kardashian” pratar om hur hon älskar att utnyttja sina följare för att tjäna pengar, och en där ”Donald Trump” säger att data och algoritmer ligger bakom hans popularitet.