Chrome har precis släppts och nu jobbar Google med Chrome 76, vars beta redan finns ute. En stor nyhet i den kommande uppdateringen är att webbplatser inte längre kommer kunna avgöra huruvida du surfar i ett vanligt fönster eller i inkognito-läge.

Webbutvecklare har länge använt en teknik som går ut på att kolla om de har tillgång till filsystemet för att avgöra detta, men med Chrome 76 försvinner den möjligheten, rapporterar The Next Web.

Det här kan innebära en stor förändring för webbplatser som New York Times och Boston Globe som har betalväggar men erbjuder ett visst antal artiklar gratis varje månad för att locka nya läsare och få mer trafik från Google. Flera av dessa har på senare tid lagt till kod som kontrollerar om du använder inkognito-läge och blockerar hela sidan.

Frågan nu är om det kommer bli en katt-och-råtta-lek mellan utvecklare och Google, eller om utvecklarna kommer tvingas ge upp och välja en annan lösning, till exempel logintvång men gratiskonton som får några få artiklar att läsa varje månad och kan uppgraderas till betalkonton.