Säkerhet är alltid viktigt. Konton hackas, lösenord kommer på drift och en inloggningsuppgift i fel händer kan ställa till med stor skada. Om du misstänker att någon obehörig har tillgång till ditt Facebook-konto, eller bara vill kolla att så inte är fallet, är det inte så svårt.

Du kan ha lämnat din Facebook-session öppen på någon annan enhet eller någon kan ha hackat ditt konto och är redan inloggad från en plats som du inte känner igen. Det finns ett enkelt sätt att kolla vilka enheter som är anslutna till ditt konto och att logga ut misstänkta på distans.

Facebook har en inbyggd funktion där du kan verifiera alla enheter som är anslutna till kontot. Vi visar hur det går till i en vanlig webbläsare i datorn, men proceduren är nästan exakt likadan i en Android- eller IOS-enhet, så det är inte svårt att hitta rätt där heller.

Facebook Säkerhet

1. Säkerhet och inloggning

Klicka på den lilla nedpilen uppe till höger och välj Inställningar. Klicka på Säkerhet och inloggning till vänster.


Facebook Säkerhet

2. Inloggningar

Du ser genast vilka enheter som använder ditt konto och kan visa fler med nedpilen. På exempelbilden syns en uppenbart misstänkt inloggning.


Facebook Säkerhet

3. Stäng

Klicka på de tre prickarna till höger för åtgärd. Du kan välja Logga ut för att logga ut aktuell enhet. Det går dock bra att logga in den igen.


Facebook Säkerhet

4. Anmäl

Om du är säker på att det inte är din enhet, välj Inte du? Detta loggar ut och anmäler till Facebook att inloggningen inte är din. Byt genast lösenord!