Google Dokument (docs.google.com) är ett alldeles utmärkt sätt att få tillgång till ordbehandling, kalkyl och presentationer utan kostnad. Men eftersom det vanligtvis kräver en internetuppkoppling för att kunna användas blir det en utmaning att få saker och ting gjorda när du är offline.

Men detta problem går att lösa om du använder webbläsaren Google Chrome. Det finns nämligen ett officiellt tillägg med namnet Google Dokument Offline. Det fungerar med dokument, kalkylark och presentationer – men inte med formulär.

En grundförutsättning är att du först installerar tillägget. Klicka på Appar uppe till vänster och sedan på Web Store. Sök efter Google Dokument Offline och installera tillägget. Nu är du redo.

I exemplen använder vi Google Dokument, men det fungerar likadant med Kalkylark och Presentationer.

Google Dokument offline

1. Inställningar

Klicka på Appar uppe till vänster och välj Dokument. Klicka på de tre strecken uppe till vänster och välj Inställningar.


Google Dokument offline

2. Offline

I fönstret Inställningar, skjut reglaget vid Offline åt höger till påslaget läge. En liten ruta informerar om att konfigurering pågår. Stäng med OK.


Google Dokument offline

3. Tillgängliggör

Du måste själv bestämma om ett dokument ska kunna användas offline. Klicka på de tre punkterna och sätt reglaget Tillgängligt offline i påslaget läge.


Google Dokument offline

4. Synkronisering

Offline-dokument markeras med en liten bock i en cirkel. När du arbetar offline syns en liten blixt efter dokumentnamnet. När du ansluter igen synkroniseras ändringarna.