Öppna Facebook och sannolikheten är hög att du möts av skrikande röda prickar på åtminstone några av flikarna i appen. De visar att det finns nytt innehåll i den fliken och pockar på din uppmärksamhet.

Men det är inte alltid vi är intresserade av detta innehåll. Framför allt är många trötta på Marketplace och undrar om de kan stänga av hela funktionen och ta bort fliken, men även videofliken som bara visar rekommenderade videor kan kännas mindre relevant.

Därför är det glädjande att Facebook nu har börjat testa eller rulla ut inställningar för de här röda prickarna, så att du kan stänga av dem för fyra av appens sex flikar: Videor på Watch, Marketplace, Grupper och Meny. Pricken på Aviseringar (och Messenger uppe till höger) går däremot inte att stänga av.

För att hitta inställningarna (om de har aktiverats på ditt konto), öppna menyn, skrolla ner och välj Inställningar och sekretess, välj Inställningar, skrolla ner till avdelningen Aviseringar och välj Aviseringspunkter. (När vi testar har genvägen inte översatts än utan det står Notification Dots istället, men väl inne i inställningen är det på svenska.)