Häromdagen skickade Microsoft ut den första betaversionen av Windows 10 19H2 som släpps i skarp version under hösten. Men nu har man även skickat ut den första betaversionen av Windows 10 20H1 som är tänkt att skickas ut till allmänheten någon gång under våren 2020.

Till skillnad från höstuppdateringen (19H2) kommer nästa våruppdatering (20H1) innehålla ett antal nya funktioner och större förändringar, med andra ord blir det inte enbart tal om prestanda- och buggfixar.

I den första betaversionen av 20H1 hittar vi bland annat utökat stöd för ögonstyrning, till exempel blir det möjligt att dra och släppa filer med hjälp av ögonen. Dessutom förbättras pausfunktionen, något som gör det möjligt att se en video i helskärm utan att störas av gränssnittet.

I sammanhanget bör det nämnas att det fortfarande krävs tillbehör som Tobii Eye Tracker 4C för att använda funktionen, åtminstone så länge som du inte har en bärbar dator med inbyggd ögonstyrning.

Ögonstyrning
Så här ser de nya inställningarna för ögonstyrning ut.

Microsoft passar även på att förbättra övriga hjälpmedelsfunktioner, till exempel kommer Skärmläsaren och Förstoringsglaset att få fler inställningar något som många användare lär uppskatta.

Vidare hittar vi stöd för notiser från Android-enheter, detta tack vare en ny version av appen Din telefon. För att det hela ska fungera krävs att din dator har stöd för Bluetooth LE (Low Energy), samt att du har en kompatibel mobiltelefon. I dagsläget stöds följande modeller:

  • Samsung Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+
  • Samsung Galaxy A8, A8+
  • Samsung Galaxy Note 9, Note 8
  • OnePlus 6, 6T
Din telefon
Äntligen blir det möjligt att se notiser från mobilen på datorn.

Avslutningsvis bjuds vi även på mängder av nya alternativ bland inställningarna. Till exempel får du möjlighet att bestämma om ljud ska spelas upp när du får notiser och möjlighet att ändra sorteringen så att de senast installerade apparna hamnar överst.

Notiser
Nya alternativ bland inställningarna för notiserna.

Dessutom får du möjlighet att få en förhandsvisning hur notiserna visas upp på din skärm, detta tack vare den nya funktionen Notifications Visualizer. Här kan du anpassa det mesta efter eget tycke och smak.

Notifications Visualizer
Så här ser Notifications Visualizer ut.

Ovannämnda funktioner lär inte bli de enda nyheterna, så räkna med fler förändringar i kommande betaversioner av Windows 10 20H1 under de närmaste månaderna.