Din smartphone och surfplatta har som bekant en inbyggd webbläsare när du vill surfa på internet. Många gånger har telefontillverkaren tagit fram den själv och den är ofta ganska dålig. Det finns dock inget som säger att du måste använda den. Du kan installera en ny (eller extra) från Google Play Butik eller App Store.

Här är några av de bästa alternativen – för alla sorters behov.

Tema Webbläsare

Bättre synk med Google…

Kör du Google Chrome i datorn är det smart att även göra det i mobilen. Poängen är att du då kommer åt bokmärken, historik och inloggningsuppgifter.


Tema Webbläsare

… och Windows

På samma sätt kan du köra Microsoft Edge i både datorn och mobilen. Förutom synkning kommer du också åt funktionen Fortsätt senare. När du läser en intressant artikel i mobilen kan du skicka den till datorn, så att du kan fortsätta läsa den där.


Tema Webbläsare

Opera sparar på datan

De flesta har ett maxtak för mobilsurf. Vi gör därför klokt i att snåla, och det hjälper Opera Mini dig med. Den minskar nämligen mängden data som måste laddas hem – vilket även snabbar upp surfandet om du har en långsam uppkoppling.
Tema Webbläsare

Surfa superprivat med Tor

Du som värnar om din integritet kan byta till Tor Browser, som låter dig surfa anonymt via det välkända Tor-nätverket – utan några extra tillägg.

Tor har länge varit en webbläsarfavorit för datoranvändare och nyligen släpptes den även som app – men bara för Android.


Tema Webbläsare

Fixa Flash i mobilen

Vissa gamla sajter använder fortfarande den uråldriga tekniken Flash. Android saknar stöd för den, men du får det i webbläsaren Puffin Web Browser.
Den har ett inbyggt Flash-stöd, så att du kan sajter som fortfarande använder tekniken. Läs mer i vår guide här.