Google Maps är en fantastisk karttjänst när du befinner dig i stadsmiljöer. Rör du dig däremot ute i naturen, där det varken finns vägar eller hus, fungerar Maps betydligt sämre.

Ett bättre alternativ kan då vara appen och sajten Outdooractive, som är gjord just för dig som exempelvis vandrar och cyklar.

Outdooractive innehåller så kallade topografiska kartor, som passar bättre i naturen. Den innehåller även färdiga vandringsrutter för många platser. Grundversionen är gratis, men det finns även ett premiummedlemskap som bland annat låter dig spara kartorna i offline-läge och skapa 3d-miljöer. Det kostar 300-600 kronor per år beroende på vilka funktioner du vill ha.

Outdooractive

Outdooractive har tagit över efter populära Viewranger. De bägge tjänsterna har slagits ihop, och tanken är att alla gamla Viewranger-konton automatiskt ska flyttas över till Outdooractive. I skrivande stund vittnar dock många användare om att det inte har fungerat utan problem.

En liknande app är Topo GPS, men den finns tyvärr inte i någon gratisversion utan bara i en betalversion för cirka 40 kronor.