I samband med helgens masskjutningar i USA publicerades ett manifest från en av gärningsmännen på 8chan, ett forum som ofta används för att sprida propaganda som uppmanar till våld mot diverse minoriteter.

Nu låter Cloudflare meddela att man säger upp avtalet med 8chan med omedelbar verkan, något som innebär att forumet inte längre får lov att använda sig av företagets servrar.

– Anledningen är enkel: de har visat sig vara laglösa och den laglösheten har orsakat åtskilliga tragiska dödsfall. Även om de kanske inte bryter mot lagen har 8chan genom att inte moderera den hatfyllda gemenskapen skapat en våldsam miljö som bryter mot lagens anda, skriver Cloudflare i ett blogginlägg.

Utöver skjutningen i El Paso där 20 personer miste livet har 8chan bland annat använts i attackerna mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland där 51 personer dödades och 49 skadades, samt attacken mot en synagoga i Poway, Kalifornien i april där en kvinna dödades.

Bara sedan årsskiftet har 252 masskjutningar inträffat i USA, men trots det lär det dröja åratal innan det kan bli tal om skärpta vapenkontroller i landet.