Amerikanska Hotspot Shield har åkt berg-och-dalbana under våra tidigare tester. Från att ha varit testvinnare för ett par år sedan gjorde de förra året en djupdykning och fick en medioker trea i betyg. När vi nu testar igen har de skärpt till sig rejält, även om ett par minustecken hindrar Hotspot Shield från att få allra högsta betyg.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Hotspot Shield gör det mesta rätt och imponerar med många länder att välja bland, åtkomst till de flesta streamingtjänsterna och riktigt snabba hastigheter. Hade bara priset varit lägre hade det blivit ett riktigt toppbetyg, men det är ändå en tjänst vi kan rekommendera.

Positivt

  • Snabbt.
  • Många servrar i många länder.
  • Gratis test 7 dagar
  • Åtkomst till SVT Play, amerikanska Netflix och BBC Iplayer.

Negativt

  • Dyrt.
  • Få abonnemangsalternativ.
  • Ej åtkomst till TV4 Play eller svenska Disney+.

Testad tjänst: Hotspot Shield
Pris vid helårsabonnemang: Ca 79 kronor per månad (5 enheter).

Det första, och största, minustecknet visar sig direkt, nämligen priset. Med en månadskostnad på 69 kronor (7,99 dollar) vid ett helårsabonnemang placerar de sig bland de dyrare vpn-tjänsterna av de vi har testat. Vid månadsbetalning blir kostnaden 112 kronor (12,99 dollar).

Det hela blir inte bättre av att andra abonnemangsformer saknas. Det finns med andra ord inget långtidsabonnemang som låter dig sänka månadskostnaden.

Däremot erbjuder Hotspot Shield såväl en sju dagars testversion som en gratisversion av programmet. Den senare är dock väldigt begränsad och ger bara åtkomst till amerikanska servrar och har dessutom både hastighets- och nedladdningsbegränsningar.

Hotspot Shield har en generös 45 dagars ”pengarna tillbaka”-garanti som de infriar utan problem.

Mycket snabbt

Antalet länder som du kan koppla upp dig emot är stort (85 stycken) och samma sak gäller för antalet servrar (3 200+). Här står sig Hotspot Shield riktigt bra i konkurrensen.

Också när det gäller åtkomst till streamingtjänster får de klart godkänt. Vi kommer åt SVT Play, amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer, men inte TV4 Play. Den sistnämnda är det dock många vpn-tjänster som går bet på. Bara sju av de tjänster vi hittills har testat klarar av att visa TV4 Play. Vi kommer heller inte åt svenska Disney+.

Där Hotspot Shield imponerar mest visar sig vara hastigheten. Mot svensk server kommer vi upp i 137 Mbit/s, mot brittiska får vi 125 Mbit/s och mot amerikanska 122 Mbit/s. Detta placerar Hotspot Shield i den absoluta hastighetstoppen, där hastigheten mot de brittiska servrarna är den snabbaste vi hittills har uppmätt.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Hotspot Shield vpn kommer upp i 55 procent för svenska servrar, 50 procent för brittiska och 49 procent för amerikanska.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Hotspot Shield
Testad: November 2020.
Verksamhetsland: USA.
Kontakt: hotspotshield.com
Antal servrar: 3200+ servrar i 85 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: Fem.
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 137 Mbit/s (55%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 125 Mbit/s (50%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 122 Mbit/s (49%).
Åtkomst till SVT play: Ja.*
Åtkomst till TV4 Play: Nej.*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej.*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.*
Pris vid månadsbetalning: Ca 119 kronor per månad (25 enheter)
Pris vid helårsabonnemang: Ca 79 kronor per månad (5 enheter).

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 4 av 5