Wacom har lanserat sin nya ritplatta Wacom Mobile Studio Pro 16. Ritplattan är tänkt som en allt-i-ett-lössning som ska ersätta behovet en stationär dator ihop med ritplattan. Detta så att användaren enkelt ska kunna skapa i hemmet såväl som på arbetet och på resande fot.

Missa inte: Photoshop för Ipad snart här - beta har skickats till testare 

För detta har Wacom Mobile Studio Pro 16 en Intel Core i7 quad-core processor så att den ensam ska kunna köra krävande program för bild, video och 3d-arbete. Ritplattan har även ett Nvidia Quadro P1000 grafikkort, minne på 16 gigabyte och en 512 gigabyte ssd hårddisk. Enheten kommer med Windows 10.

Skärmen är sedan på 15,6 tum, med en etsad glasyta för en "penna-på-papper-känsla". Upplösningen är på 4k med en färgprestanda på upp till 85% Adobe RGB.

Ritplattan har även Thunderbolt 3 för att kunna kopplas till extern skärm, åtta programmerbara så kallade expressknappar, radiella menyer, multi-touch och en fingeravtrycksläsare samt Kensingtonlås för säkerhet.

Med ritplattan följer Wacom Pro Pen 2, som är lutningskänslig och har 8,192 tryckkänslighetsnivåer för precision och kontroll. Wacoms batterifria och elektromagnetiska (EMR) teknik gör att pennan inte behöver laddas.

Wacom Mobile Studios Pro 16 stödjer också företagets olika tillbehörspennor, Wacom Pro Pen Slim, med en tunn och pennliknande form och Wacom Pro Pen 3D. Även de tidigare pennorna Classic Pen, Art Pen och Airbrush Pen går att använda.

Wacom Mobile Studio Pro 16 finns tillgänglig online och i butik från och med september. Priset är satt till 40 850 kronor. Wacom kommer senare i år även att presentera en mindre variant; Mobile Studio Pro 13.