Acer har kommit till IFA-mässan i Berlin med en lång rad nya produkter. Bland dessa hittar vi flera nya laptops i Concept D-serien, datorer och tillbehör som riktar sig mot grafiker, illustratörer, filmmakare och andra krävande proffsanvändare.

Concept D 9 Pro är med sin 17,3 tum stora 4k-skärm upphängd med dubbla gångjärn mer en flyttbar arbetsstation än traditionell laptop. Den Pantone-certifierade skärmen täcker 100 procent av Adobe rgb-färgrymden och delta e ligger under 1, det vill säga extremt jämna färger över hela skärmen. Skärmen är dessutom en ritplatta och en penna från Wacom följer med. Datorn är bestyckad med en Core I9-processor och Nvidia Quadro RTX-grafik.

Concept D 7 Pro, 5 Pro och 3 Pro är mer traditionellt utformade laptops med olika nivåer av avancerade komponenter och priser därefter. De två första har båda 4k-skärmar och upp till Nvidia Quadro RTX 5000 respektive 3000. Den sista har lägre upplösning och Quadro T1000-grafik men kostar också betydligt mindre än syskonen.

Acer har även presenterat Concept D CM2241W, en ny skärm med 99 procent Adobe rgb.

Samtliga modeller ska finnas i handeln under fjärde kvartalet, med priser mellan 13 000 och 64 000 kronor för datorerna. Pris på skärmen är inte bestämt.