Lenovo har under IFA-mässan i Berlin visat upp nästa serie av företagets Yoga-laptops. Datorerna har tagits fram tillsammans med Intel och den här gången har det satsats stort på AI. 

Missa inte: Nya Swift 5 är världens lättaste 14-tummare

Leder serien gör den nya premiumdatorn Yoga C940 med 14- eller 15-tums skärm. AI-integreringen syns i form av Super Resolution som skalar upp videoklipp till Full HD 1080p i Windows Media Player och Q-Control som ska öka datorns batteritid genom att en AI använder fläkten mer effektivt. En ny standby-funktion låter också datorn köra bakgrundsaktiviteter, som att ta emot e-post, och sedan väcka skärmen för att visa detta. Inte helt olikt en smartphone.

Lenovo säger att på en del marknader kommer Yoga C940 och andra bärbara datorer i Yoga-serien att lanseras med röststyrning från Amazon Alexa. Användare kommer att kunna prata med Alex och få svar direkt även när datorn är låst eller i standby-läge. Alexa kommer ha språkstöd för engelska och tyska.

Utöver AI-funktionerna är Lenovo Yoga C940 en två-i-ett dator och smartplatta med metallchassi. Laptopen har inbyggd kamera, biometrisk autentisering från Windows Hello och en tillhörande penna med silouppladdning och Windows Ink. Datorns batteritid klockar in på upp till 17,5 timmar med Full HD-skärm och upp till 10,5 timmar med Ultra HD. Skärmen är en Dolby Vision och ljudet kommer från Dolby Atmos. Inuti är processorn en tionde generationens Intel Core i7.

Yoga C940 finns tillgänglig i oktober i färgerna Iron Grey och Mica. Pris är satt från 10 999 kronor.