Testad tjänst: Cyberghost VPN
Pris vid månadsbetalning: Ca 131 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 41 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang: Ca 32 kronor per månad

Rumänska Cyberghost har länge tillhört toppskiktet av vpn-tjänster och har tidigare knipit vår utmärkelse ”Bäst i test”. Denna gång når de inte riktigt hela vägen fram, men är fortfarande en av de bästa vpn-tjänsterna.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Cyberghost är billigt, snabbt och ger åtkomst till en stor mängd länder och servrar. Bara den något röriga prissättningen och att de inte klarar åtkomst till samtliga vanliga streamingtjänster hindrar Cyberghost från att vara nummer ett bland våra testade vpn-tjänster.

Positivt

  • Snabbt
  • Billigt
  • Många servrar och länder
  • Sajt och program på svenska
  • Åtkomst till de flesta vanliga streamingtjänsterna

Negativt

  • Röriga abonnemang
  • Ingen gratisversion
  • Ej åtkomst till svenska Disney Plus
PC för Alla rekommenderar

Det första vi konstaterar är att Cyberghosts hemsida nu är på svenska, även om det luktar rätt mycket Google translate. Det andra är att prissättningen alltjämt är tämligen rörig. Det är mycket prat om ”passa på nu”, ”få tre månader extra” och ”rean upphör om bara några timmar”.

Väljer du ett helårsabonnemang blir månadskostnaden i alla fall 40 kronor (3,75 euro), vilket gör Cyberghost till en av de billigare tjänsterna vi testat. Det går även att pressa priset ytterligare med ett tvåårsabonnemang (31 kronor / 2,95 euro per månad) eller ett treårsabonnemang (21 kronor / 1,99 euro per månad). Månadsabonnemang är dock fortfarande väldigt dyrt och kostar 127 kronor (11,99 euro).

De har också många betalsätt tillgängliga, såväl kortbetalning som Paypal eller Bitcoin.

Någon gratisversion finns inte, men de erbjuder 24 timmars "prova på" utan några begränsningar. De har också en ”pengarna tillbaka-garanti” som är på hela 45 dagar. Och antalet samtidiga enheter är som tidigare sju, vilket är helt okej.

Snabba uppkopplingar

Tillgängligheten är fortfarande bra för Cyberghost, med 7 900+ servrar i 90 länder. Hastigheterna är också riktigt bra. Mot svensk server kommer vi upp i hela 141 Mbit/s, ett mycket bra resultat. Mot brittiska får vi 124 Mbit/s, också det mycket bra, och mot amerikanska 112 Mbit/s, vilket också är ett fullt godkänt resultat.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Cyberghost kommer upp i 56 procent för svenska servrar, 50 procent för brittiska och 45 procent för amerikanska.

När det gäller åtkomst till vanliga strömningstjänster når Cyberghost inte riktigt hela vägen fram. Vi kommer åt SVT Play, amerikanska Netflix, brittiska BBC Iplayer, samt både svenska och amerikanska HBO Max, men inte svenska Disney+.

De små minustecknen till trots är Cyberghost ändå ett mycket prisvärt alternativ som återigen levererar en vpn-tjänst av högsta kvalitet.

Specifikationer

Tjänst: Cyberghost
Testad: Maj 2022
Verksamhetsland: Rumänien
Kontakt: cyberghostvpn.com
Antal servrar: 7 900+ servrar i 90 länder
Sajt på svenska: Ja
Program på svenska: Ja
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 7
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 141 Mbit/s (56%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 124 Mbit/s (50%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 112 Mbit/s (45%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej*
Åtkomst till svenska HBO Max: Ja*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Åtkomst till amerikanska HBO Max: Ja*
Pris vid månadsbetalning: Ca 131 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Ca 41 kronor per månad
Pris vid tvåårsabonnemang: Ca 32 kronor per månad

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 5 av 5