Ai-genererade människoansikten har kommit långt de senaste åren, och har till och med börjat ta plats i det offentliga samtalet efter uppståndelse kring så kallade deepfake-bilder och -videor på politiker och kändisar.

Ett område där de fejkade människorna kan göra nytta utan att riskera någon större kontrovers är inom design och marknadsföring (så länge det inte handlar om kosmetika eller annat som rör utseendet, så klart). Designers av allt från nyhetsbrev till årsredovisningar och informationsblad behöver människor att liva upp och illustrera med, så varför inte göra det med en ai-genererad bild?

Så tänkte utvecklarna på Icons8, och har lanserat sajten Generated Photos med 100 000 porträtt på människor, huvudsakligen med studiobelysning och rena bakgrunder så att de enkelt kan användas i den här typen av material.

En snabb koll bland bilderna visar att ai:n, som Icons8 har tränat med 29 000 foton på 69 modeller, fortfarande har en del att lära innan bilderna blir helt naturtrogna. Utzoomade ser många av dem ut att gå att använda, men inzoomat blir det uppenbart att de är artificiella.

Bildbanken är gratis att använda för alla ändamål, det enda som krävs är en länk tillbaka till sajten.