Uppdatering (2019-10-27):

Både Android 10 och IOS 13 har inbyggt stöd för mörkt läge, men så länge appar från tredje part inte lagt till mörkt läge blir upplevelsen inte riktigt så mörk som du kanske önskat.

Google har tidigare meddelat att ett mörkt läge är på väg till Gmail-appen. Funktionen har rullats ut långsamt, men enligt Cnet har Google nu börjat rulla ut mörkret till många fler användare.

Om du vill testa det mörka läget själv kan du följa instruktionerna nedan för att se om du också har tillgång till mörkt läge. Om inte lär det komma inom den närmaste tiden.

Android:

  1. Öppna Gmail-appen och tryck på ”hamburger”-menyn längst upp till vänster.
  2. Skrolla längst ned och välj Settings.
  3. Tryck på General setting.
  4. Tryck på Theme.
  5. Tryck på Dark, eller välj att appen ska följa systemet egna inställningar för Mörkt läge.

IOS:

  • Öppna Gmail-appen och tryck på ”hamburger”-menyn längst upp till vänster.
  • Skrolla längst ned och välj Settings.
  • Välj Dark.

Tidigare: 

Google meddelar att de med start tisdag den 24 september börjat rulla ut mörkt läge för Gmail-appen till Android 10 och IOS 13.

Enligt Google kan det dröja upp till 15 dagar innan läget dyker upp för alla användare.

Missa inte: Nu måste Google sätta stopp för Androids spionappar

För att aktivera det mörka läget på Android 10 går du in på Android-inställningarna och väljer mörkt läge. Gmail kommer anpassa sig därefter. Du kan också via Gmail gå in på inställningar och välja det mörka temat.

För Gmail på IOS 13 gäller samma sak. Antingen går du till Iphone-inställningarna och väljer mörkt läge och Gmail kommer anpassa sig, eller så kan du via Gmails egna inställningar välja mörkt tema.