Testad produkt: Ring Indoor Cam
Pris: Kostar 590 kronor via tink

Vi har testat många kameror från Ring och varit nöjda varje gång. Allt från utomhuskameror med strålkastare och dörrklockor med kamera till både trådlösa och kabelanslutna kameror för inom- och utomhusbruk.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ring Indoor Cam är en liten och smidig kamera med bra bildkvalitet och många funktioner. Den är visserligen något begränsad i jämförelse med storasyskonen, men det låga priset gör att den ändå är mycket prisvärd.

Positivt

  • Bra bildkvalitet.
  • Bra app med många inställningsmöjligheter.
  • Bra rörelsesensor.

Negativt

  • Bara wifi-anslutning.
  • Bara inomusbruk.
Nu lanseras kameran Ring Indoor Cam, en liten, billig och smidig kamera avsedd enbart för inomhusbruk. Och även denna gång är vi imponerade, även om denna kamera också har sina brister.

Enkel installation

Som för de flesta andra Ring-kamerorna vi testat (Ring Floodlight Cam undantagen) är det extremt lätt att installera och komma igång med Ring Indoor Cam. Det är bara att ansluta den till ett vägguttag, ladda ned appen, läsa av qr-koden och så är vi igång. Snabbt och smärtfritt!

Att ställa in kameran är heller inte några problem. Appen är mycket pedagogisk och lättanvänd, trots att den inte är på svenska. Det är enkelt att ställa in allt från videoinställningar och zoner och känslighet för rörelsedetektion till när och hur notiser och larm ska aktiveras.

Överlag är Ring Indoor Cam mycket funktionsrik utan att för den skull vara svåranvänd. Det är lätt att komma åt videoklippen som spelats in vid upptäckt rörelse och att få en överblick över dessa.

Vid köpet av kameran ingår 30 dagars fri lagring, sedan krävs ett abonnemang. Detta kostar cirka 30 kronor i månaden för en kamera och cirka 100 kronor i månaden för ett obegränsat antal kameror. Ett gratisalternativ hade förstås varit att föredra, men kostnaden är ändå helt okej i jämförelse med andra kameror.

Ring Indoor Cam
Bilden i dagsljus...
Ring Indoor Cam
... i lampjus...
Ring Indoor Cam
... och i mörker.

Liten och billig

Av Rings övriga kameror kan Ring Indoor Cam närmast jämföras med Ring Stick Up Cam Wired. Och i jämförelse med denna står sig den lilla nykomlingen riktigt bra. Bildvinkeln är visserligen något sämre (140 grader diagonalt för Indoor Cam mot 150 grader diagonalt för Stick Up Cam Wired), men bildkvaliteten är i stort sett lika bra (till och med bättre vid mörkerseende).

Däremot kan Ring Indoor Cam bara anslutas via wifi och inte ethernet, och är som namnet antyder bara avsedd för inomhusbruk. Med andra ord är den något begränsad i jämförelse med storasyskonet Ring Stick Up Cam Wired.

Detta kompenseras dock mer än väl av Ring Indoor Cams förtjänster: det smidiga lilla formatet och det låga priset. Ring Indoor Cam är bara hälften så stor som Stick Up Cam Wired och kostar nästan bara en tredjedel.

Specifikationer

PC för Alla Bäst i test

Produkt: Ring Indoor Cam
Testad: Januari 2020.
Tillverkare/kontakt: Ring, se-en.ring.com.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Nej.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: Upp till 140 grader diagonalt.
Ljud: Mikrofon, högtalare, siren.
Rörelsesensor: Ja, med zoner.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs).
Fri lagring: 30 dagars ”Prova på”, sedan bara betalabonnemang.
Abonnemangskostnad: 30 kronor för 30 dagars videohistorik..
Mått: 4,6 x 4,6 x 7,5 centimeter.
Färg: Svart eller vit.
Cirkapris: 700 kronor.
Pris: Kostar 590 kronor via tink