Nästa uppdatering av Windows 10, version 1909 eller 19H2 som den också kallas, är en av de minsta halvårsuppdateringarna de senaste åren. Microsoft har valt att lägga mer krut på våruppdateringen 2020 istället.

Efter förra årets misslyckade lansering av 1809-uppdateringen med förlorad data hos användare och installationsproblem är det kanske inte så konstigt.

Läs också: Så boostar Windows 10 prestandan i höst

Uppdateringen ser nu ut att vara färdigutvecklad och kan släppas redan senare i veckan, rapporterar Windows Latest. Användare i Windows Insiders ”Release Preview”-grupp har börjat få uppdateringen och den har dykt upp som esd-filer på Windows Server Updater Services. Dessutom har en Microsoft-anställd twittrat om att nya Edge planeras att släppas i skarp version 3 oktober.

På onsdag ska Microsoft lansera nya Surface-maskiner och det är fullt möjligt att höstuppdateringen släpps i samband med det.

Till skillnad från vårens uppdatering till Windows 10 1903 kommer 1909 installeras som en vanlig uppdatering. Den har inga stora synliga nyheter men ska förbättra prestanda och göra Windows Update mer pålitlig.