I somras visade Microsoft upp Onedrive Personal Vault som använder sig av ett extra lager av verifiering för att skydda användarens viktigaste filer på Onedrive. Nu meddelar Microsoft att funktionen är tillgänglig för samtliga Onedrive-användare.

Missa inte: 30 supersmarta Windwos-tips alla borde känna till

Onedrive Personal Vault fungerar som ett personligt kassaskåp i Onedrive där du bara kan få tillgång till filerna genom antingen fingeravtrycksläsning, en separat PIN-kod eller en kod som skickas till dig via mejl eller sms. En användare som otillåtet får tillgång till ditt konto får alltså inte automatiskt tillgång till ditt personliga valv.

Utöver det extra lagret av verifiering har Onedrive Personal Vault även flera andra mindre säkerhetsfunktioner. Du kan skanna dokument och bilder direkt till Personal Vault med Onedrive-appen utan att de först sparas på exempelvis din mobil. Persona Vault har inte heller någon delningsfunktion som gör att du av misstag kan råka dela dina filer.

Personal Vault låser sig också automatiskt efter en stunds inaktivitet och på Windows 10-datorer synkas Personal Vault-filer automatiskt till en Bitlocker-krypterad del av din hårddisk

Använder du dig av Onedrives standardplan kan du kostnadsfritt lagra upp till tre filer i ditt Personal Vault. Office 365 Personal och Office 365 Home-prenumeranter kan lagra så många filer som de har utrymme till.