Under onsdagens Surface-kavalkad har Microsoft visat upp vad företaget kallar den första i en helt ny kategori av produkter: Surface Neo.

Surface Neo är en bärbar dator, surfplatta och digital anteckningsbok som använder sig av två skärmar. Dessa kan användas separat eller tillsammans, och enheten går att fälla ihop för att lätt tas med. 

Neo har dessutom ett magnetiskt bluetooth-tangentbord som går att fälla ut, och låser sig då över lite mer än hälften av den ena skärmen. Resten av ytan görs då om till en långsmal touch-skärm. Surface Neo har även en Surface Slim Pen som fäster sig magnetiskt på enheten.

Surface Neo
Foto: Microsoft

Skärmarna ska vara 5,6 millimeter tunna, vilket enligt Microsoft gör dem till "världens tunnaste lcd-paneler". De är därtill skyddade med Gorilla Glass. Surface Neo använder sig också av en ny version av Windows 10 – Windows 10X – som är gjord speciellt för att fungera ihop med de två skärmarna.

Hårdvarumässigt håller däremot Microsoft hårt på detaljerna, eftersom Surface Neo är tänkt att släppas först nästa vinter.