Uppdatering (2019-11-22):

Surface Earbuds försenade

Surface Earbuds, Microsofts kommande true wireless-hörlurar som fungerar med Spotify och Office och kan översätta 60 olika språk, har blivit försenade.

Hörlurarna, som ursprungligen var tänkta att släppas till julhandeln kommer nu istället att dyka upp först till våren. Detta meddelar Microsofts chief product officer Panos Panay via Twitter.

Något exakt datum för när hörlurarna kommer släppas angavs inte.

Pris för Microsoft Surface Earbuds är satt till 250 dollar, motsvarande cirka 2400 kronor.

Läs också: Stort test - bästa trådlösa hörlurarna du kan köpa idag


Tidigare (2019-10-02):

Microsoft visar upp Surface Earbuds

Alla tillverkare värda namnet satsar stenhårt på helt trådlösa hörlursproppar. Microsoft vill inte vara sämre. Företaget har just presenterat sin egen satsning på området: Surface Earbuds.

Hörlurarna, som kommer med en egen förvaringsask, är designade för att både spela musik via Spotify och fungera ihop med Microsoft Office. Japp, du läste rätt. På hörlurarna finns en liten trackpad som kan användas för att göra saker som att byta låt eller visa en ny bild i en Powerpoint-presentation.

Surface Earbuds har två mikrofoner per öra och inbyggd brusreducering gör att det ska vara lättare att höra vad du själv säger. Hörlurarna är kompatibla med över 60 språk och ska kunna översätta ord medan de sägs – och kan även sätta in dem i Word- eller Power Point-dokument.

Enligt Microsoft ska hörlurarna ha en batteritid för 24 timmars användning (om du använder det tillhörande batteriskalet) och fungera med samtliga plattformar.

Surface Earbuds släpps senare i år. Pris är satt till 249 dollar, motsvarande omkring 2500 kronor.