Det är allmänt känt att Chrome kan vara en rätt krävande webbläsare som äter upp en stor del av din dators minne, inte minst om du använder tillägg eller gillar att ha många flikar öppna samtidigt.

Missa inte: Chrome ska snart stoppa http-innehåll på säkra sidor

Men nu håller Google på att testa en ny funktion i Canary, Googles experimentella testversion av Chrome, som ska göra att webbläsaren slukar mindre minne. Det rapporterar Windows Latest.

I dagsläget har Google Chrome en funktion som stänger av flikar som inte används efter ett tag för att dessa inte ska äta upp minne och sänka prestandan i onödan. Nu vill Google förbättra funktionen med något som kallas för “tab freezing” (ungefär flikfrysning på svenska) som låter användarna själva ställa in hur flikhanteringen ska fungera och när en flik ska stängas av.

I dagsläget låter Canary dig använda tab freezing på följande sätt 1) Tillåt 2) Tillåt - frys inte 3) Tillåt frysning - ta bort frysning 10 sekunder var femtonde minut och 4) Stäng av. Windows Latest uppskattar att den nya funktionen skulle kunna dyka upp i standardversionen av Chrome senare i år.