Amerikanska Norton Secure vpn skiljer sig rejält åt från andra vpn-tjänster vi testat när det gäller abonnemangsformerna. Till att börja med går det bara att välja årsabonnemang, varken kortare eller längre.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Norton Secure vpn erbjuder bara årsabonnemang, tar extra betalt för fler samtidiga användare och har högre priser för förnyelser. Visserligen är hastigheterna bra, men det räcker inte för att rädda en i övrigt tämligen medioker tjänst.

Positivt

  • 60 dagars pengarna tillbaka-garanti.
  • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix.
  • Snabbt.

Negativt

  • Bara årsabonnemang.
  • Flera samtidiga användare kostar extra.
  • Ingen kill switch.
  • Ej åtkomst till BBC Iplayer eller TV4 Play.

Testad tjänst: Norton Secure vpn
Pris: 399 kronor per år för 5 enheter.

Nästa märklighet är priset. Tecknar du ett nytt abonnemang kostar det 299 kronor, vilket ger en månadskostnad på låga 25 kronor. Om man däremot förnyar sitt abonnemang kostar det hela 499 kronor, det vill säga 42 kronor i månaden.

Båda dessa priser gäller dessutom bara för en enda samtidig användare. Där de flesta andra vanligtvis inkluderar upp till fem samtidiga användare tar Norton extra betalt för detta. Tecknar du ett nytt abonnemang kostar det 399 kronor för fem användare, förnyar du kostar det 699 kronor. Och vill du ha tio samtidiga användare kostar det 499 kronor (nytecknande) eller 899 kronor (förnyelse).

Någon gratisversion eller testa på-variant finns inte av Norton Secure vpn. Däremot erbjuder de en generös 60 dagars pengarna tillbaka-garanti, en garanti som de infriar utan problem.

Anmärkningsvärt är också att Norton Secure vpn saknar kill switch, en funktion som nästan alla andra vpn-tjänster har.

Snabbt men begränsat

Norton Secure vpn erbjuder bara åtkomst till 31 olika länder och det går inte att välja vilken server du ska koppla upp dig mot. Åtkomsten till streamingtjänster imponerar inte heller.
Vi kommer åt SVT Play och amerikanska Netflix, men inte brittiska BBC Iplayer eller TV4 Play. En inte helt ovanligt kombination bland de tjänster vi har testat, men det finns de som klarar av streama alla fyra.

Däremot får Norton Secure vpn ett riktigt bra resultat när det gäller hastigheterna. Mot svensk server kommer vi upp i 122 Mbit/s, mot brittiska får vi 114 Mbit/s och mot amerikanska 108 Mbit/s, vilket placerar Norton Secure vpn högt upp i jämförelse med andra vpn-tänster.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Norton Secure vpn kommer upp i 49% för svenska servrar, 46% för brittiska och 43% för amerikanska.

Tyvärr räcker inte de snabba hastigheterna för att rädda en i övrigt medioker tjänst.

Specifikationer
Tjänst: Norton Secure vpn
Testad: December 2020.
Verksamhetsland: USA.
Kontakt: se.norton.com/products/norton-secure-vpn
Antal servrar: Okänt antal i 31 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Nej.
Antal samtidiga enheter: En (fem eller tio kostar extra).
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 122 Mbit/s (49%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 114 Mbit/s (46%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 108 Mbit/s (43%).
Åtkomst till SVT play: Ja.*
Åtkomst till TV4 Play: Nej.*
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.*
Pris vid månadsbetalning: Saknas.
Pris vid helårsabonnemang: 399 kronor per år för 5 enheter.
Övriga prisalternativ: Saknas.

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.