Netgears Orbi-serie var en av de första meshroutrarna, och nu har den tredje generationen av systemet släppts. Den här gången har Netgear valt att satsa på lite lägre specifikationer och därmed pris, men också en helt ny design.

Den nya routern är en låg avrundad kloss istället för en hög oval historia som tidigare modeller, och saknar den blå ringen runt toppen. Istället är ovansidan täckt av ett tredimensionellt rutnät som inte bara är för utseendets skull utan döljer utblåsventiler för ventilation.

Stortest: 12 smarta wifi-paket som täcker hela huset

Routern använder dubbla radioenheter istället för trippla, vilket gör att den maximala genomströmningen blir lägre även om den fortfarande ska klara upp till 1,2 gigabit per sekund sammantaget för alla anslutna enheter.

I routern ingår säkerhetssystemet Netgear Armor som bland annat ska skydda mot skadeprogram och intrång, och föräldrakontrollsystemet Circle.

Nya Orbi Mesh Wifi säljs med en router och en eller två satteliter. Rekommenderade priserna är 3 290 (modell RBK13) respektive 2 690 kronor (modell RBK12). Gamla modellen RBK23 kostar i dag cirka 3 600 kronor med två satelliter.