Den populära VPN-leverantören Nord VPN bekräftar för Techcrunch att man blivit utsatta för intrång. Företaget har även själva publicerat ett blogginlägg där de berättar mer i detalj om incidenten, som inträffade i mars 2018.

Enligt Nord VPN ska en obehörig person fått tillgång till en server på ett datacenter i Finland som Nord VPN hyrde från. Vilket företag som ägde datacentret anges inte.

Läs också: Test - Bästa vpn-tjänsterna för att surfa anonymt

Angriparen ska ha fått tillgång till en server som hunnit vara aktiv under en dryg månad och som inte ska ha innehållit några aktivitetsloggar. Inga användarnamn eller lösenord ska ha kunnat fångas upp och ingen annan server ska ha påverkats.

Nord VPN ska ha fått reda på läckan för ett par månader sedan, men uppger att man inte gått ut med information förrän nu då man först ville utreda huruvida infrastrukturen var helt säker.

Företaget påpekar att endast en av deras över 3 000 servrar påverkats, men att man ändå inte vill förminska incidenten på något sätt.

"Vi har misslyckats genom att kontraktera en opålitlig serveraktör och borde ha gjort mer för att trygga våra kunders säkerhet. Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder för att stärka vår säkerhet", står att läsa i uttalandet.

VPN-tjänster används vanligen för att surfa tryggare och mer anonymt på nätet, men också för att ta sig runt geo-blockeringer. Istället för att användardatan hamnar hos de olika företagen så hamnar den istället hos VPN-leverantören.

Nord VPN har tidigare sagt att de varken spårar, samlar in eller delar sina användarnas privata data.