Den populära chattappen Facebook Messenger blir allt rörigare, och appen fylls med reklam. Många börjar tröttna, och om du är en av dem så finns det en rad alternativ.

Whatsapp

Populäraste chattappen

En av de bästa chattapparna heter Whatsapp och är knuten till ditt telefonnummer. När du har aktiverat appen går det dock även att använda Whatsapp i datorn.

För att tjänsten ska fungera måste även den du kommunicerar med vara användare, något som förstås gäller alla tjänster.

Whatsapp ägs av Facebook, vilket än så länge inte påverkat tjänstens utseende.


Både chatt och röstsamtal

I likhet med Whatsapp använder Viber ditt mobilnummer som användarnamn, men även här kan du nå tjänsten i datorn. Förutom chatt är Viber inriktad på röstsamtal, och du kan till och med ringa till vanliga telefoner – om du betalar för det.


Signal

Snowdens favorit

Många känner sig osäkra på hur teknikjättarna använder vår privata information. En som är orolig är visselblåsaren Edward Snowden. Hans favorittjänst Signal fungerar på samma sätt som Whatsapp, men utlovar bättre respekt för integriteten.
 
Telegram

Säker chatt även i datorn

Vill du slippa installera en app kan du köra Telegram, som i likhet med Signal har profilerat sig på integritetsfrågor. Det krävs dock att du har ett aktivt mobilnummer eftersom du får din verifieringskod via sms.

Telegram finns både som Windows 10-app och som traditionellt datorprogram för Windows, Mac och Linux.


Bilder som försvinner

Snapchat fungerar på ett annorlunda sätt än konkurrenterna. Här visas varje meddelande, som ofta är en bild, bara under en kort tid, sedan försvinner det.

Snapchat har separata användarnamn, vilket gör att du inte behöver avslöja mobilnumret för att kunna chatta.