Dataintrång är knappast någon bristvara i vårt uppkopplade samhälle och mjukvaruutvecklare slår idag knut på sig själva för att hänga med i utvecklingen. I oktober förra året berikades Mozilla Firefox med Enhanced Tracking Protection, vars syfte var att minska risken för spårning när du surfar.

Funktionen, som idag är aktiverad som standard, blockerar i och med Firefox 70.0 nu även sociala medier, skriver TNW och nämner Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, LinkedIn, och YouTube.

Läs också: Så ska Microsoft säkra upp mot firmware-attacker

Vidare har lösenordshjälpredan Lockwise integrerats i dataintrångsövervakaren Firefox Monitor. Som grädde på moset bjuder dessutom den nya uppdateringen på förbättrade rapporter gällande integritetsskydd, vilka sammanställer alla blockeringar i en överskådlig lista.

Även Google bättrar på säkerheten med Chrome 78, som släpptes i går. Webbläsaren drar nu nytta av företagets lösenordskontroll även i webbläsaren. Funktionen varnar automatiskt användare om deras lösenord eller användarnamn är osäkert.

Lösenordskontroll aktiveras däremot inte automatiskt påpekar TNW och hänvisar till länken: chrome://flags/#password-leak-detection. Detta kräver naturligtvis att du uppdaterar Chrome till version 78 först.