Fotobok från Google

Om du har svårt att hitta på julklappar kan fotopresenter vara ett kul alternativ. Du kan exempelvis skapa fotoböcker direkt i Googles fototjänst. En fotobok är en bok med dina egna fotografier och bildtexter. Du formger den på datorn eller i mobilen och får sedan boken hem i brevlådan.


Fujifilm

Fixa personliga julkort

Inget ont om tomtar och granar, men visst är det roligare med egna bilder på julkorten. Det här kan du beställa från exempelvis Fujifilm. Ladda upp din egen bild och välj text och utseende – och vänta på leverans.


Önskefoto

Fotokalender med dina bilder

En populär julklapp är en fotokalender. Det handlar alltså om en personlig variant av den klassiska väggkalendern med en bild högst upp och månadens dagar under.
Cewe

Flytta in i snökulan

Du kan inte bara skriva ut bilder på papper. Det finns även många prylar som du kan få din egen bild på, exempelvis kläder, väskor, muggar eller varför inte en snökula? Det här är alltså en halv glob fylld med vatten och ”snöflingor” – och din egen bild i mitten.


Smartphoto

Skaffa ett unikt mobilskal

Hunden, älsklingen, båten – eller något helt annat? Ja, du kan själv välja motiv på ditt mobilskal liksom på fodralet till din bärbara dator eller surfplatta. Om du inte vill ha ett foto på den går det lika bra att designa den med text och bakgrunder.

Fotnot. Många av prylarna finns förstås hos fler tjänster än de vi nämner.