Supportbedrägerier är inte direkt en nyhet för Windowsanvändare. I mejl, i reklam på webben och inte minst via falska telefonsamtal försöker bedragarna lura användare att släppa in dem på sina datorer.

Nu har en ny våg av bedrägerier drabbat Firefox-användare, rapporterar Ars Technica.

Den här gången handlar det om en bugg i Firefox som gör att pop up-rutor låser webbläsaren så att du inte kan stänga fliken eller göra något annat utöver att tvångsavsluta programmet. När du besöker en infekterad sida, vilket kan vara en legitim sajt som har råkat få in koden via reklam, visas en ruta som varnar dig för att datorn har ”låsts” på grund av virus och du ombeds ringa ett supportnummer.

Försöker du stänga fliken så visas en dialogruta. Avbryter du den visas en annan dialogruta, som i sin tur leder tillbaka till den första.

Attacken fungerar i Firefox för Windows, Mac och Linux men riktar sig bara mot Windows-användare. Medan Mozilla jobbar på en fix är ett sätt att stänga fliken att tvångsavsluta Firefox, stänga av internet och öppna programmet igen. Eftersom sidan inte kan laddas då kan du stänga fliken och sedan aktivera internetanslutningen igen.