Ring Video Doorbell är en populär smart ringklocka från Amazon som kan visa vem som ringer på dörren i en app. När användaren först aktiverar klockan och ställer in den skickar den tillhörande Ring-appen loginuppgifterna för ditt wifi-nätverk så att klockan därefter kan ansluta själv till nätverket och koppla upp sig mot internet.

Test: Uppkopplade dörrklockor – se vem som ringer på

Säkerhetsforskare på Bitdefender har gjort en grundlig undersökning av Ring och är överlag nöjda – den kopplar bara upp sig mot internet med https, och försöker inte ansluta till andra enheter på det lokala nätverket – men hittade en potentiellt allvarlig brist.

När Ring-appen överför wifi-loginet till dörrklockan skickas uppgifterna nämligen helt okrypterat över wifi. Det innebär att vem som helst som är i närheten skulle kunna sniffa trafiken och komma över ditt wifi-lösenord.

Upptäckten gjordes i juni och Ring har nu släppt en uppdatering som åtgärdar problemet, men Bitdefender har bara testat och bekräftat fixen i Ring Doorbell Pro och det är okänt om några andra modeller av ringklockan också var eller är drabbade.