Den nederländske miljardären och mediemagnaten John del Mol Jr. har stämt Facebook efter att företaget misslyckats med att ta bort annonsering som använde John de Mol Jr. och flera andra lokala kändisars liknelser för att marknadsföra investeringsbedrägerier relaterade till kryptovalutor. Något som ska ha lett till att investera förlorat 1,7 miljoner euro, motsvarande cirka 18,2 miljoner kronor.

Missa inte: Enkla tips som skyddar mot bedragare när du nätshoppar

Den nederländska domstolen har nu dömt Facebook till att ta bort annonserna eller riskera böter på upp till 1,1 miljoner euro, cirka 11,77 miljoner kronor, rapporterar Reuters.

Domens sammanfattning fastställer att Facebooks argument att de är neutrala gällande information och därför inte behöver agera inte accepteras.

Facebook själva har argumenterat för att de redan tagit bort annonserna och säger att de överväger att överklaga domens beslut. Samtidigt säger företaget att de oavsett är fortsatt dedikerade till att bekämpa dylika annonser och att de inte hör hemma på Facebook.

I Sverige har polisen varnat för att den här typen av investeringsbedrägerier ökat den senaste tiden och att de även förväntas öka framöver.