I november lanserades en ny version av Windows 10, men först nu finns uppgraderingen tillgänglig för alla användare. Med andra ord räcker det att öppna Windows Update för att uppgraderingen ska synas.

Fokus för version 1909 ligger på buggfixar och prestandaförbättringar, med andra ord är det relativt ont om nya funktioner. En trevlig nyhet är emellertid att innehåll på Onedrive dyker upp bland sökresultaten i Utforskaren.

Missa inte: Här är nyheterna i höstens Windows 10-uppdatering

Kör du version 1809 av Windows 10 bör du uppgradera så snart som möjligt, detta då supporten för den versionen upphör i maj. Det innebär bland annat att du inte längre får tillgång till säkerhetsfixar, något som ökar risken för att drabbas av skadlig kod.

Tidigare (2019-11-13):

Windows 10 November 2019-uppdateringen är här. Trots att det handlar om en ovanligt liten uppdatering innehållsmässigt har Microsoft testat den ovanligt länge.

Uppdateringen har släppts till allmänheten men bara för användare som aktivt letar upp den genom att öppna Inställningar -> Uppdatering och säkerhet -> Windows Update och klicka på Sök efter uppdateringar.

Som vanligt med moderna Windows-uppdateringar syns den bara om Microsoft har bedömt att den är kompatibel med din dators hårdvara. Om du inte ser den när du söker efter uppdateringar beror det alltså förmodligen på att du har någon hårdvarukomponent som Microsofts utvecklare har upptäckt något problem med i uppdatering och jobbar på att fixa.