FRÅGA. Positioneringen i mobil fungerar inte så bra. Förut när jag gick in på min tidslinje för att se hur jag rört mig följde linjerna de vägar jag kört väldigt exakt. I dag blir det bara raka linjer mellan de punkter jag rört mig mellan och ibland väljer Google en väg jag inte har åkt.

Man kan ju högerklicka på en linje där man har åkt bil och klicka på trollspöt för att välja Fäst mot väg och spara det, men kan jag ändra på något annat eller är det någon inställning som jag inte hittat.
Björn

SVAR. Förklaring till hur positioneringen fungerar ligger ofta i telefonens inställningar. Man kan förbättra den på några enkla sätt. Våra tips visar hur det ser ut i en mobil som kör Android One. Det kan med andra ord se lite annorlunda ut i din telefon.

  1. Välj Inställningar, Position, Plats. Under Läge ser du till att det står Hög precision.
  2. Se till att både Wifi är påslaget. Det kan hjälpa till att förbättra positionen. Du gör det under Inställningar, Wifi.
  3. Kalibrera den inbyggda kompassen. Det gör du genom att öppna Google Maps och trycka (snabbt) på den blå punkten, alltså den som visar var du befinner dig. Nu öppnas en meny där du kan välja Kalibrera kompass. Du ska nu röra på mobilen enligt instruktionerna.
Kalibrera kompass