Det går framåt för WT:Social, Wikipedia-grundaren Jimmy Wales utmanare till Facebook och Twitter som fokuserar på nyheter. En månad efter lanseringen meddelar Jimmy Wales att det sociala nätverket nu har över 200 000 medlemmar.

Konceptet för WT:Social, eller Wikitribune Social, är att sajten aldrig kommer sälja användardata och förlitar sig på individuella donationer istället för annonser.

Formatet är tänkt att motverka missledande nyheter och klickjagande. Användare kan gå med i olika nätverk, redigera missvisande rubriker, flagga tveksamt innehåll och sajtens artiklar visas i en tidslinje snarare än utifrån en algoritm. 

"Vi kommer fostra en miljö där dåliga användare tas bort för att det är rätt, inte för att det plötsligt påverkar vår finansiella vinst", skriver WT-Social på sin hemsida.

Användare som registrerar sig på sajten hamnar just nu i en väntlista men kan ta sig förbi listan om de delar en länk till sajten med sina vänner eller donerar 12 euro (cirka 120 kr) per månad eller 90 euro (cirka 900 kr) per år.

I en ny intervju med Financial Times, via BBC, säger Jimmy Wales att den annonsfinansierade affärsmodellen som de sociala nätverksjättarna använder är problematisk och främst gagnar innehåll av låg kvalitet.

Läs också: Mer än Wikipedia - här är 5 andra populära wikisajter