Julhelgen är en tid då många väljer att hyra bil. Ska man släpa paket och julmat mellan släkt och vänner kan det vara skönt att ha tillgång till en bil – och hyrbil kan vara en bra lösning både för den som saknar bil och den som har en alltför liten.

Det finns många biluthyrningsfirmor, och prisskillnaden är ofta stor. Ett sätt att hitta bästa alternativet kan vara att använda en prisjämförelsetjänst som Rental Cars.

Hyrbil

Precis som när det gäller andra prisjämförelsetjänster är Rental Cars lätt att använda. Fyll bara i plats och datum så får du se tillgängliga bilar och vad de kostar. Du kan även filtrera din sökning utifrån exempelvis vilken bil du vill ha och uthyrningsföretagens betyg.

Rental Cars har även en prisgaranti där de lovar att matcha konkurrenternas priser, men det finns en hel del reservationer i det finstilta.

Läs mer: Tre sätt att hyra bil – helt gratis

Rental Cars, som ingår i samma koncern som hotellbokningssajten Booking.com, är givetvis inte den enda tjänst för att hitta billigare hyrbilar. Expedia-gruppens Carrentals är ett annat exempel.