Tidigare i år blev den ansiktsomvandlande appen Faceapp en jättesuccé. Kort därefter uppstod oro för vad appen gjorde med bilden som omvandlades eftersom detta inte skedde lokalt på mobilen. Istället skickas bilderna vidare till en separat server.

Läs också: Kontroversiella Faceapp svarar på rysskritiken

Faceapp-grundaren Yaroslav Goncharov svarade på kritiken med att "de flesta bilder raderas efter 48 timmar" och sa att inget såldes vidare till tredje part. Inga bilder ska heller hamna i Ryssland, trots att Faceapps utveckling är baserad där.

I samband med detta bad den amerikanska senatorn Chuck Schumer FBI att undersöka Faceapp som nu svarat senatorn, skriver BBC.

I ett brev som Chuck Schumer offentliggjort skriver FBI att den amerikanska federala polismyndigheten "betraktar alla mobilappar och liknande produkter som utvecklats i Ryssland, så som Faceapp, som möjliga kontraspionage-hot."

FBI säger också att de kommer agera om de misstänker någon form av försök till politisk manipulation genom dylika appar. Faceapp har ännu inte kommenterat det hela.

Läs också: Apple skippade möte om Kina - kritiseras av senator