Den största nyheten med senaste versionen av webbläsaren Google Chrome är att den varnar dig när ditt lösenord har stulits i exempelvis ett dataintrång på en annan sajt. Tidigare har Chrome kunnat varna om stulna lösenord om användaren hade installerat separata tillägg, men nu bakas detta direkt in i Chrome.

Det går att styra den nya funktionen i Chromes synkroniseringsinställningar. Google använder krypterade kopior av dina lösenord för att sedan matcha dem genom flera krypteringslager. Detta gör att Google kan matcha dina lösenord mot stulna sådana på ett säkert sätt.

Läs också: Ny Chrome-funktion ska sluka mindre minne i Windows

Förutom lösenordsvarningar förbättrar Google också sitt phishing-skydd med ett realtidsalternativ. Chrome använde tidigare en lista över nätfiskewebbplatser som uppdaterades var 30: e minut, men de fann att bedragare snabbt bytte domäner eller gömde sig från Googles sökrobotar.

Chromes nya realtidsskydd bör generera 30 procent fler phishing-varningar, enligt Google. Andra nyheter är att Flash kommer att blockeras helt och hållet. Det går att slå på Flash i inställningar, men det måste göras för varje enskild sajt. Du kan läsa mer om säkerhetsfunktionerna här.

Om du använder flera profiler i Chrome eller delar din dator med andra har Chrome nu en bättre visuell indikator för vilken profil som för närvarande används, så att du kan se till att lösenord sparas i rätt profil. Chrome 79 rullas ut i skrivande stund, och alla dessa funktioner kommer gradvis att lanseras under de kommande veckorna.