I samband med CES-mässan i Las Vegas har Dell passat på att lansera nya bärbara datorer.

Först ut är ny modell av XPS 13 som börjar säljas redan den 7 januari. En trevlig nyhet är att skärmen har utökats från 13,3 tum till 13,4 tum utan att datorn i sig har blivit större. Tack vare en ny IR-kamera går det dessutom att logga in med hjälp av ansiktsigenkänning.

Vidare bjuds vi på tionde generationens Intel Core-processorer, Iris Pro-grafik och stöd för wifi 6. Priset hamnar i nivå med dagens modeller av XPS 13.

Dell har även presenterat Latitude 9510 som finns tillgänglig både som vanlig dator och som hybriddator. Skärmen är på 15 tum, men tack vare att skärmen går nästan ända ut till kanten är den inte större än de flesta 14-tummare. Upplösningen är full HD (1080p), medan ljusstyrkan är 400 nits.

I övrigt bjuds vi på tionde generationens Intel Core i7, stöd för wifi 6 och 5g-uppkoppling som tillval. Dessutom sägs batteritiden ligga på hela 30 timmar, något som får anses vara det stora dragplåstret. Säljstarten är satt till 26 mars och priset hamnar på 1 799 dollar, vilket blir minst 21 000 svenska kronor när moms lagts på.