Det händer väl att vi skickar något meddelande som vi sedan ångrar. I ett snabbmeddelandesystem som Facebook Messenger kan det kanske vara för sent att ta tillbaka, men den här funktionen är i alla fall tillgänglig i de senaste versionerna av Messenger-apparna för både IOS och Android.

Se till att du uppdaterar appen till den senaste versionen som är tillgänglig.

Facebook Messenger

1. Öppna Facebook Messenger och skicka ett meddelande.
2. Tryck på meddelandet och håll kvar tills ett fält öppnas längst ned.
3. Tryck på papperskorgen.
4. En meny öppnas med två alternativ, Ta bort för alla och Ta bort för dig. För att ångra meddelandet måste du trycka på Ta bort för alla. Detta tar bort meddelandet från både din och mottagarens sida.

Borttagandet lämnar ett avtryck – mottagaren kan se att ett meddelande togs bort från konversationen.

Funktionen har också en del begränsningar. Till exempel kan du inte gå tillbaka och radera äldre meddelanden. Det finns en gräns för hur gammalt ett meddelande kan vara för att det ska kunna tas bort.

Och, som sagt, det finns ju alltid en risk att mottagaren redan läst det.