1. Hur installerar jag?

Öppna Google Play Butik (Android) eller App Store (IOS), sök efter Spark (Readdle) och välj Installera. I vårt exempel använder vi en Android-mobil. Första gången du startar Spark visas en presentationsguide. Du kan avbryta den med Skip.


Spark

2. Hur väljer jag mejl…

Skriv in din mejladress under Your Email och tryck på Next. För populära mejltjänster räcker det med att komplettera med ett lösenord och annars får du klicka på Additional Settings. Här anger du teknisk information från din internetoperatör. Spark har dock inte stöd för pop-mejl.

Använder Gmail är allt ännu enklare, du behöver bara trycka på Logga in med Google.


Spark

3. … och lägger till fler konton?

Har du mer än ett mejlkonto trycker du på menyknappen till vänster och väljer Settings, Mail Accounts, Add account. Klicka på rätt tjänst eller Other och gör på samma sätt som i steg 2.


Spark

4. Var snoozar jag?

När du öppnar ett mejl får du fem ikoner i en grupp i topp. Den första markerar mejlet som oläst och återgår till inkorgen. Den andra arkiverar mejlet och den tredje ”pin-markerar” viktiga mejl, så att de blir lättare att hitta. Med den fjärde kan du skjuta upp mejlet så att det blir ”osynligt” fram till den tidpunkt du väljer. Sista ikonen ger dig fler alternativ.


Spark

5. Hur skapar jag en grupp?

För att jobba med andra trycker du på menyknappen uppe till vänster och väljer Settings, Teams, Create a team. Ge den ett namn och välj Create a Team. Du bjuder sedan in andra genom att fylla i deras mejladresser. De får nu ett mejl med en uppmaning att ladda hem Spark.

Gratisversionen av Spark for Teams är starkt begränsad, och för professionell användning krävs ett abonnemang. Det kostar cirka 730 kronor om året per deltagare.