Om du loggar in på en app eller webbsida så finns det en stor chans att du använder dig av Facebooks ”logga in med Facebook”. Det är enkelt, du slipper komma ihåg lösenord och användarnamn och det går snabbt.

Dessvärre kan du inte veta om någon obehörig kommit åt ditt Facebook-konto och använder det för att logga in. Nu lanserar Facebook en ny funktion som skickar ett meddelande varje gång ditt konto används för att logga in på en tredjepartsapp. Detta ger dig ett extra skydd, bättre koll på vilken information som delas med appen/sajten och en chans att agera om det skulle visa sig vara en obehörig som använder ditt konto.

Facebook notifiering
Foto: Facebook

Enligt sajten Engadget skickas meddelandet via mejl samt Facebooks app och informerar om vilka detaljer Facebook delar med tredjepartsappen- eller sajten du loggat in på. Om det visar sig att du inte har lust att dela med dig av vissa detaljer går det att återkalla behörigheten.

Ett meddelande första gången du använder din inloggning med en app. Du får också en överblick över vilka appar eller webbplatser som har tillgång till dina Facebook-uppgifter, vilka du kan återkalla behörigheten för.