Google meddelade under onsdagen att företaget kommer börja fasa ut traditionella Chrome-appar med start i juni och under en period på två år framöver.

Chrome kommer därmed sluta acceptera nya appar i mars medan existerande appar kan fortsätta sin utveckling fram till 22 juni 2022.

I juni i år kommer Google avsluta sitt stöd för Chrome-appar till Windows, Mac och Linux. Education- och Enterprise-användare får dock lite mer tid, fram till december 2020.

På Chromebooks kommer Chrome-appar få fortsätt stöd fram till juni 2022, eller december 2022 för Education- och Enterprise-användare. Men även om Chrome-apparna försvinner kommer Google fortsätta investera i och stödja Chrome-tillägg.

Företaget har sedan tidigare definierat Chrome-appar som något mer "rikt och interaktivt än en hemsida, men samtidigt mindre krävande än en desktop-applikation." Ett Chrome-tillägg är istället något enklare som utvecklar funktionen av Chrome, som att exempelvis lägga till en valutaomvandlare.

Enligt Google kommer Chrome-appar i framtiden ersättas av web-applikationer som på många sätt kan replikera Chrome-appars funktioner. fast inuti en webbsida istället för i webbläsaren.

Läs också: Nu kan alla ladda ner nya versionen av Edge