Google behöver ingen introduktion. Sökmotorn är lösningen på alla problem. Det görs över 63 000 sökningar med Google per sekund. Mer intressant är att 15 procent av alla dessa sökningar är nya och aldrig har gjorts tidigare.

Men det är svårt att söka effektivt. Med den mängd information som finns tillgänglig på webben skulle det vara nästan omöjligt att hitta det du behöver utan någon hjälp att sortera igenom det. Vi presenterar några tips för bättre och mer exakta sökresultat.

Google
Google kan räkna åt dig också. Skriv bara ekvationen i sökfältet.
  1. Börja med en enkel sökning i klartext, oavsett vad det är du söker. Exempel: var finns närmaste pizzeria. Lägg till några beskrivande ord eller en plats om det behövs.
  2. Välj ord som du tror finns på sidan du söker efter.
  3. Strunta i skiljetecken, de ignoreras ändå.
  4. Du kan söka på en specifik webbplats genom att ange exempelvis site:idg.se. Observera att det inte ska vara något mellanslag. På samma sätt kan du använda related: för att hitta närbesläktade sajter.
  5. Om du söker på pc för alla får du med alla sidor som innehåller orden pc, för eller alla. Sätt sökbegreppet inom citationstecken, ”pc för alla”, för att få träff bara på den specifika sökningen.
  6. Du kan exkludera ord som du inte vill ha med i resultatet genom att sätta ett minustecken framför. Jaguar hastighet -bil ger dig djurets hastighet och inte en massa bilträffar.
  7. Behöver du veta vad ett ord betyder, skriv definiera framför, exempelvis definiera dator.

Läs mer: Googla som ett proffs – knepen som gör dig till en supersökare