Även om utvecklingen i it-världen går snabbt finns det tillfällen då man vill plocka fram en gammal tidning. Du kanske ska köpa en billig smartphone och vill läsa PC för Allas test från förra året. Eller också minns du att vi hade en guide till hur man gör en egen seniormobil i ett tidigare nummer.

Om du har en prenumeration på minst 12 nummer har du en unik tillgång till vårt digitala arkiv som går tillbaka till 2010 och som låter dig läsa alla tidningar på dator, mobil eller surfplatta.

Ny tjänst

PC för Alla Digital har funnits sedan 2014, men nu kommer en ny och förbättrad version. En stor fördel är att du får tillgång till ett nytt läsläge som gör tidningen lättare att läsa – även på dator.

En annan efterfrågad nyhet är en utskriftsknapp som låter dig skriva ut exempelvis en guide eller en skola som du vill spara på papper. Använder du mobil eller surfplatta får du också en röstfunktion som gör att du kan få artiklarna upplästa av en digital röst. Beroende på vilken webbläsare du har är det här även möjligt i datorn.

Precis som tidigare finns också ett offline-läge i appen så att du kan läsa tidningen även om saknar tillgång till internet.

Nya PC för Alla Digital kommer från en ny leverantör, vilket tyvärr gör att du måste registrera dig på nytt – och uppdatera din app om du vill läsa tidningen mobilt. Första gången kan det här kännas lite krångligt, men när du väl har gjort det sker allt med automatik.


Steg för steg: Kom igång med PC för Alla Digital

PC för Alla Digital

1. Skapa konto

Surfa till pcforalla.prenly.com och klicka på Logga in. Första gången registrerar du dig genom att välja Skapa konto. Ange din mejladress, välj ett lösenord och klicka på Skapa konto. Du får nu ett bekräftelsemejl där du ska klicka på Bekräfta-länken.


PC för Alla Digital

2. Koppla konto

Om du använder samma mejladress för att registrera dig i PC för Alla Digital som du använde när du tecknade din tidningsprenumeration ska allt gå med automatik. I annat fall klickar du på Koppla konto till prenumerationen.


PC för Alla Digital

3. Lägg in kundnumret

Du får nu lägga till ditt kundnummer och du kan även göra det senare genom att klicka på Prenumerationsuppgifter i menyn till vänster. Skriv in ditt prenumerationsnummer och klicka på Registrera så är det klart – och du kan börja läsa PC för Alla på datorn.


PC för Alla Digital

4. Hämta appen…

För att använda appen öppnar du Google Play Butik (Android) eller App Store (IOS) och söker efter PC för Alla Digital. Installera och öppna appen. Tryck på Kom igång för att starta en installationsguide och avsluta den med Börja läsa.
Om du redan har vår gamla app uppdateras den automatiskt.


PC för Alla Digital

5. … och logga in

Första gången du använder appen måste du logga in och det gör du enklast genom att välja Inställningar (ikonen längst ned till höger) och Logga in. Fyll i de inloggningsuppgifter som du skapade i steg 1 och tryck Logga in. Nu kan du läsa tidningen i mobilen eller plattan.


PC för Alla Digital

6. Vanliga problem

Om du inte kan ditt kundnummer hittar du det på baksidan av PC för Alla eller på din senaste faktura. Har du andra problem kopplade till vår kundklubb? Surfa till pcforalla.se/faq, där de vanligaste frågorna besvaras.


PC för Alla Digital

Så navigerar du

När du surfar till digital.pcforalla.se visas de senaste numren högst upp och du ser fler genom att klicka på Arkivet. I appen visas de under knappen Arkiv och här kan du också använda pilen för att spara tidningen i offline-läge.

Du öppnar en tidning genom att klicka på den, och du kan närsomhelst gå tillbaka till förstasidan (A). I appen gör du det via knappen Start.

För att bläddra använder du pilarna (B) eller drar med musen/fingret. Du kan visa hela tidningen som miniatyrer (C) eller zooma in på en sida (D). Om du klickar på en artikel visas den i ett lättläst textläge, och detta nås även via verktygsraden (E).

I appen får du även en play-knapp längst ned på skärmen för att starta uppläsningen. Du kan också justera textstorleken med ikonen högst upp till höger.

På sajten kan du söka på enskilda ord (F) och du kan göra utskrifter på papper (G).