Att Windows 10:s nya version av webbläsaren Edge är baserad på den öppna källkoden Chromium, som först togs fram av Google och som även används som grund för Chrome, innebär inte att webbläsarna är en och samma. Däremot innebär det att Microsoft nu arbetar aktivit med att förbättra Chromium, vilket förstås hjälper både Edge och Chrome.

Guide: Kom igång med Microsoft Chromium Edge

Ett exempel på detta är när en ingenjör som jobbar med Chrome öppet bad en ingenjör vid Microsoft att överföra en tidigare exklusiv funktion för Edge till Chromium som låter användare skicka flera flikar till ett nytt fönster. Microsoft-ingenjören nappade och nu finns en patch ute till Chromium, rapporterar Bleeping Computer. Funktionen kan väntas dyka upp i Chrome i och med nästa uppdatering.

Microsofts förbättring av Chromium begränsas dock inte till den typen av tillägg i användargränssnittet. I samtal med Bleeping Computer säger Microsoft Edge-utvecklaren Eric Lawrence att Edge redan hunnit göra över 2000 ändringar i Chromium om än främst gällande saker som tillgänglighet och prestanda.

Läs också: Ny Chrome-funktion ska sluka mindre minne i Windows