Ring är i hetluften igen. Den här gången är det Electronic Frontier Foundation som har publicerat en rapport över hur Rings Doorbell-app för Android skickar ”ett övermått av personuppgifter” till olika tredjepartsfirmor, och Ring bekräftar det i ett uttalande till vår systersajt Techhive.

EFF hittade fyra spårningsfirmor som tar emot olika uppgifter: Branch, Mixpanel, Appsflyer och Facebook. Informationen som skickas är bland annat namn och mejladress.

Ring säger att företaget i likhet med många andra använder tredjepartsfirmor för att analysera appanvändningen, optimera funktioner och mäta effekten av reklamkampanjer. Avtalen med tredjepartsfirmorna specificerar hur uppgifterna får användas, och inga uppgifter ska delas med några andra eller användas för andra syften än att utföra dessa tjänster åt Ring.

Användaravtalet du som användare godkänner inkluderar en klausul om att personuppgifter kan delas med tredje part för analyssyften, och EFF hittade inga tecken på att data har använts i olagliga syften. Men Rings egen lista över vilka analysfirmor företaget använder har inte uppdaterats sedan 2018 och inkluderar bara en av de fyra EFF hittade: Mixpanel.