När advokaten Monique Wadsted förberedde en polisanmälan mot The Pirate Bay ville hon ha hjälp av Antipiratbyrån att ladda ned ett flertal dataspel. I ett konfidentiellt mejl till Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén ber Wadsted om en offert på vad det skulle kosta att få hjälp med en sådan nedladdning. Tyvärr skickades inte e-posten till Henrik Pontén utan till en annan adress med ett snarlikt namn.
- Jag råkade skriva in se istället för com i adressen och skickade därför till fel person. Så enkelt är det, säger Monique Wadsted.

PC för Alla: Hur fungerar det när ni jobbar? Är det vanligt att man begär in en offert på att ladda ned spel från The Pirate Bay?
- Jag har ett uppdrag från en rad speltillverkare. Antipiratbyrån är duktiga på att samla in material och därför ställde jag en fråga om de kunde hjälpa till med det arbetet. Jag vill passa på att poängtera att det inte är något upphovsrättsbrott att ladda ned sitt eget material som det rör sig om i det här fallet, säger Monique Wadsted.

Om Antipiratbyrån åtog sig jobbet, eller hur mycket pengar det rör sig som, vill varken Monique Wadsted eller Antipiratbyråns representant gå närmare in på.
- Jag väljer nog att inte lämna några kommentarer på den frågan, säger Henrik Pontén på Antipiratbyrån.

I brevet till Antipiratbyrån kan man läsa om tre spelföretag och sammanlagt tio olika titlar som ska laddas ned från The Pirate Bay. E-posten, som skickades i april i år, är en del i förberedelsen för en av sammanlagt fyra polisanmälningar som gjorts mot The Pirate Bay.

Delar av mejlet kan läsas på The Pirate Bays blogg.