Microsoft avslutade officiellt sitt stöd för Windows 7 den 14 januari. Nu rapporterar användare om en ny bugg i operativsystemet där ett meddelande kommer upp som säger att "Du har inte tillåtelse att stänga av den här datorn", varje gång de försöker stäng av eller starta om sitt system, rapporterar Zdnet.

Vad som ligger bakom buggen är för stunden okänt. Några kreativa användare på Reddit har hittat ett sätt att gå runt buggen så att de kan stänga av eller starta om datorn ordentligt. Detta genom att skapa ett nytt administratörkonto, logga in i det kontot, logga tillbaka in i det tidigare kontot och därefter stänga av datorn som vanligt. Andra Reddit-användare, såväl som IT-supportföretaget Quick Heal, refererar till en ickeofficiell lösning som ska ha fungerat för flera.

Många hoppas dock på att Microsoft ska göra ett undantag och släppa en officiell lösning som tar bort buggen. Även om företaget lagt ner sitt stöd för Windows 7 gjorde Microsoft tidigare ett undantag när de släppte en lösning för en bugg som hade sönder skrivbordsbakgrunden i Windows 7.

Läs också: Budgetalternativ - Så får du råd att byta bort Windows 7