Facebook hade ursprungligen planerat att lansera sin dejtingfunktion, Facebook Dating, i Europa lagom till Alla hjärtans dag den 14 februari. Så blir det inte.

Detta eftersom det är oklart om företagets rival till dejtingsajter som Tinder, Hinge och Ok Cupid kan följa dataskyddsförordnigen, GDPR, rapporterar Engadget.

Facebook, som är baserat på Irland, måste då gå via irländska EU-myndigheter för att få godkännt.
Dessa myndigheter blev då förbryllade när Facebook presenterade sina planer den 3 februari och sa att de skulle lansera tjänsten den 13 februari. Enligt ansökningsreglerna bör man ge ett tidsutrymme på fyra till fjorton veckor.

Träffas online: Här är de hetaste dejting-apparna just nu

Facebook ska inte heller ha lämnat in viktiga delar av pappersarbetet där företaget intyggar att de kommer följa dataskyddsförordningen, GDPR.

De irländska myndigheterna ska besökt Facebooks kontor den 10 februari för att försöka lösa situationen och samla in rätt dokumentation. Den 12 februari meddelade Facebook istället att de avbrutit lanseringen.

I ett uttalande säger en talesperson från företaget att det är viktigt för dem att lanseringen går rätt till och att det därför kommer ta längre tid att göra Facebook Dating redo för den europeiska marknaden.

Läs också: Facebook-dejting kittlar i magen - är det fjärilar eller bålgetingar?