I slutet av januari skrev vi om hur Free Software Foundation startade en namninsamling för att försöka förmå Microsoft att släppa källkoden till Windows 7 fri så att entusiaster kan ta över utvecklingen och jobba vidare på systemet, som fortfarande används på miljontals datorer.

Namninsamlingen fick stor uppmärksamhet och runt 13 000 personer skrev på, rapporterar MS Poweruser. Nu ska Free Software Foundation skicka hela listan med underskrifter tillsammans med en tom hårddisk till Microsoft. Företaget skriver på sin webbplats:

– I eftermiddag skickar vi en restaurerad hårddisk till Microsoft tillsammans med underskrifterna till Microsofts huvudkontor. Allt de behöver göra är att kopiera källkoden, lägga till en licens och skicka tillbaka den till oss. Som författarna till en av de mest använda öppna källkodslicenserna i världen är vi redo att hjälpa på alla sätt vi kan. Allt de behöver göra är att fråga.

Organisationen skriver vidare att den hoppas att Microsoft ska lyssna på alla som vill att Windows ska bli fritt, och ”visar hur mycket kärlek de har för öppen källkod”.